Statistici promotii.net
  • Linkuri active: 361
  • Adăugate astăzi: 0
  • Total articole: 1
  • Total categorii: 15
  • Subcategorii: 172
Adaugă site-ul tău gratuit în directorul de promoţii!
Pentru o indexare rapidă şi trafic sporit
rss
Răsfoiţi prin categorii în Afaceri şi finanţe
Recomandările noastre
Efici & Construct
http://www.efici.ro
EFICI & Construct S.R.L. este o companie cu capital integral românesc, specializata în consultanta de afaceri, turism si activitati de import-export pe relatia principala Asia - cu experienta unui manager care lucreaza de peste 15 ani în domeniul analizei economice, consultantei economico-financiare, dar si a expertilor în turism.
Citeste mai multe
PR: 0
 
Identitate de firma si branding
http://www.webgraphic.info
Identitatea firmei tale, exprimata de sigle, carti de vizita, flyere, corporate identity si afise promotionale - un pachet complet de branding si solutii pentru dezvoltarea unui concept solid si original in jurul imaginii de firma. In plus, oferim servicii aditionale de webdesign si design website-uri de prezentare.
Citeste mai multe
PR: 0
 

Site-uri din categoria "Afaceri, economie şi finanţe": aceasta este cea mai complexă categorie, ea conţinând toate tipurile de afaceri, prestări de servicii, comerţ clasic şi comerţ online, site-uri din domeniul vânzărilor, realizării de produse de uz public, comercial, şi produse personalizate, firme şi companii multinaţionale şi multe altele.

Economia (din limba greacă οίκος [oikos], 'casă' şi νομος [nomos], 'conducere') este o ştiinţă socială ce studiază producţia şi desfacerea, comerţul şi consumul de bunuri şi servicii. Potrivit definiţiei date de Lionel Robbins în 1932, economia este ştiinţa ce studiază modul alocării mijloacelor rare în scopuri alternative. Deoarece are ca obiect de studiu activitatea umană, economia este o ştiinţă socială.

Economia centrată pe variabile măsurabile se divide in două domenii principale: microeconomia care se ocupă de agenţi individuali, cum ar fi bugetele şi afacerile şi macroeconomia care ia in considerare economia ca pe un intreg, cererea şi oferta agregată, capitalul şi materiile prime.

O atenţie deosebită se acordă şi alocării resurselor, producţiei, desfacerii, comerţului şi concurenţei. Logica economică este aplicată tot mai des in cazul problemelor legate de opţiuni in cazul lipsurilor sau atunci cand trebuie stabilită valoarea economică. Preocuparea principală in economie se centrează pe modul in care preţurile reflectă cererea şi oferta, iar ecuaţiile sunt folosite pentru a prezice consecinţele anumitor decizii.

Supoziţia fundamentală care face subiectul teoriei economice tradiţionale este ideea existenţei actorului raţional care urmăreşte maximizarea utilităţii. Economia neoclasică este bazată pe această supoziţie care este folosită pentru a deriva rezultate referitoare la funcţionării unui sistem de preţuri în condiţiile puterii pieţei descentralizate.

In economia modernă există trei sectoare principale de activitate:

  • Sectorul primar: implică extragerea şi producerea de materii prime cum ar fi cărbunele, lemnul, fierul etc.
  • Sectorul secundar: implică transformarea materiilor prime în bunuri.
  • Sectorul terţiar: implică prestarea de servicii pentru consumatori sau companii, de exemplu baby-sitting, cinematografele etc.